Mikä Djembepaja?

Djembepaja on länsiafrikkalaiseen kulttuuriin ja musiikkiperinteeseen erikoistunut kulttuurikeskus. Kohtaamispaikkamme sijaitsee Helsingin Käpylässä.

Djembepaja tarjoaa:

 

Kuva: Roberto Flores Moncada

Kuva: Roberto Flores Moncada

Aakusti Oksanen, Djembepajan perustaja, esiintyvä muusikko ja lyömäsoitintaiteilija, rytmimusiikin opettaja, työelämäkouluttaja, bändiliideri, kulttuuritutkija ja dokumentaristi. Hän on omistautunut taiteen ja tieteen keinoin länsiafrikkalaiselle musiikkikulttuurille yli kahden vuosikymmenen ajan. Tästä on seurannut monta kansainvälisen tason projektia sekä palkintoja muusikkona, opettajana, tutkijana ja dokumentaristina.

Lisää Aakustin työstä ja yhtyeistä tästä.

 


zoumana200

Kuva: Minna Määttä

Zoumana Dembele

Mestarirumpali Zoumana Dembele on toiminut merkittävänä taustavaikuttajana Djembepajan perustamisessa ja toiminnassa vuodesta 2003 lähtien. Hän on vieraillut Suomessa säännöllisesti vuodesta 2006 esiintyvänä taiteilijana, työpajojen mestarirumpalina ja afrikkalaisen tanssin säestäjänä. Djembepajan opetustarjonta ammentaa suurelta osin Dembelen ja muiden suurten mestarien välittämästä länsiafrikkalaisesta musiikkiperinteestä.

Lisää Zoumanasta tästä. »


 


 


Kuva: Sara Estlander

Kuva: Sara Estlander

Adama Kone tuo Djembepajalle malilaista musiikkiperinteen osaamista. Hän on vertaansa vailla oleva griottimuusikko ja soittaa mestarillisesti lukuisia soittimia.

Katso Adaman videot tästä