AakustiAakusti Oksanen on Djembepajan perustaja, muusikko, yritysvalmentaja, rytmimusiikin opettaja, rumpujen maahantuoja ja -huoltaja sekä tutkija ja dokumentaristi. Hän on omistautunut länsiafrikkalaiselle musiikkikulttuurille vuodesta 1996.

Aakustin afrikkalaisen grooven parissa tehty työ on saanut monia muotoja. Djembepajan ohjelmistoon kuuluu niin lava- ja klubikeikat, akateeminen tutkimus, opetuksen, koulutuksen ja yritysvalmennuksen järjestäminen, leirien järjestäminen ja puiden istutus Afrikassa sekä soitinten maahantuonti ja -huolto.

Vuodesta 2011 Oksanen on toiminut perustamansa Mande Maja -yhdistyksen puheenjohtajana. Mande Maja ry on käynnistänyt hankkeen Burkina Fasossa, jonka tavoitteena on perustaa kulttuurikeskus ja taiteilijaresidenssi Bobo-Dioulassoon yhteistyössä paikallisen Landaya -yhdistyksen kanssa.

Pitkä yhteistyö burkinafasolaisen mestarirumpalin, griotti Zoumana Dembelen kanssa tuo oman panoksensa suomalaisen ja länsiafrikkalaisen kulttuurin väliseen vuorovaikutukseen. Aakusti järjestää yhdessä Annina Tuhkusen kanssa vuosittaisen kansainvälisen leirin Länsi-Afrikassa, Burkina Fasossa. Lisää leiristä tästä.

Aakusti on saanut tunnustusta muusikkona, tutkijana ja dokumentaristina.

Katso CV »