Tule mukaan grooveen joka resonoi nauruhermojesi kanssa. Pois turha pönkistely, luovuutta generoivat ideat otetaan mukaan ja pidetään hauskaa!

Tuo uusi ulottuvuus elämääsi ja haasta itsesi djembemusiikin taiteellisella ulottuvuudella. Käpylän musiikkiopiston Kamulinjan opetuksessa oleellista on Sinun kokemuksesi, Sinun kasvusi soittajana. Sosiaalinen ja taiteellinen potentiaali, jonka länsiafrikkalaisista rytmeistä löydät, on valtava.

Rytmimateriaalin keskiössä ovat rytmiperheet. Niiden kautta koet ja ymmärrät maagista afrikkalaista rytmiä ja sen mikropolyrytmiikkaa. Lähestymme rytmiä sekä herkästi musiikillisia kasvukohtia kuunnellen että tiedolliseen ymmärrykseen ja omakohtaiseen soveltamiskykyyn tähdäten.

Opettaja Aakusti Oksanen on lyömäsoitintaiteilija ja pidetty rytmikouluttaja, jonka yhteistyökumppaneina Kamulinjan lisäksi ovat mm. Hämeen kesäyliopisto (Paukepiiri ohjaajakoulutus), Sibelius Akatemia, Pop & Jazz Konservatorio, Metropolia, Jyväskylän JAMK ja Nurmijärven opisto.

Aakusti on soittanut ja opiskellut monien kansainvälisten länsiafrikkalaisten mestarirumpaleiden kanssa vuodesta 1996. Opetuksessa ja koulutuksessa häntä inspiroi djembemusiikin käyttötapojen uudet ulottuvuudet. Fokuksessa ovat afrikkalaisen perinteisen mielenmaiseman mielenkiintoisimpien peruselementtien kuten soittamisen ilon, vuorovaikutuksen, johtamisen ja kavereiden kannustuksen soveltaminen.

Syys-kevään tiistaiset djembesessiot alkavat 22.8.2017.
Varaa paikkasi ajoissa sillä ryhmät ovat mukavan pieniä, max 10 oppilasta/ryhmä.
Paikka: Djembepaja, Nastolantie 22, Helsinki.
Ilmoittaudu tästä linkistä

Lisätietoja ryhmistä tästä.

Tervetuloa uuteen rikkaaseen maailmaan!


Kamutunneista sanottua:
“Tuntuu, että tiistaisin menee aina bileisiin!”

“Selitykset on erittäin kullanarvoisia. Saunatontulla on paljon tietoa ja ennenkaikkea näkemystä tästä musiikista… kaiken kaikkiaan tämä on kivaa touhua!”

“On ilo soittaa yhdessä ja fiilistellä, mitä pitempään me rummuttelemme sitä ihmeellisemmiksi rytmit kiertyvät. Olen ollut tyytyväinen kaikkeen mitä opetat, ilmapiiri on positiivinen ja leppoisa.”

“Hauskan ja toimivan (opetuksen) pohjana on hyvä pedagogi, joka on läsnä ja aistii tason ja saa kaikki pysymään mukana.”

 

Uutena Luovuuspaja rummuilla: Djembemusiikki pelinä -tunnit, joissa herätetään oma luovuus ja afrikkalaiselle musiikille ominainen hauska vuorovaikutus:
Djembe luovuuspaja (aikuisille ja nuorille) ti klo 18.45-19.45 op. Oksanen UUSI
Länsiafrikkalainen rytmimusiikki herättää luovuuden ja rohkaisee uusiin hauskoihin avauksiin. Rytmit ovat loputtomien mahdollisuksien kenttä: kehitä luovuutta, kuuntelua, herkkyyttä sekä vuorovaikutustaitoja. Ohjelmassa mm. Acoustic Sound System -pelityökaluja, Paukepiiri-pedagogiikkaa sekä djembemusiikin soveltamista. Sopii kaikentasoisille soittajille sillä rytmiä ja ääntä lähestytään ennen kaikkea afrikkalaisen rytmin ytimen kautta – sosiaalisesta näkökulmasta. 430€/vuosi.

Djembe alkeet (aikuisille ja nuorille) ti klo 16.30-17.30   op. Oksanen
Djemben soiton perusteissa soitetaan ensimmäisiä perinteisiä rytmejä ja tehdään perusharjoituksia. Tutustutaan soittimiin ja opitaan kuuntelemaan bassolinjaa sekä pitämään oma komppi. Perustekniikka- ja koordinaatioharjoitukset sekä afrikkalainen polyrytmiikka antavat avaimet uuteen mielenkiintoiseen maailmaan. Tule mukaan rytmin mukaansa tempaavan maailmaan! Hinta 430€/vuosi.

Djembe keskitaso (aikuisille ja nuorille) ti klo 19.45-20.45 op. Oksanen
Tarjolla uusia vaikeampia komppirytmejä, erityisiä bassorumpumelodioita, lauluja ja paljon afrikkalaista musiikkia syventävää asiaa. Harjoittelemme improvisaatiota ja perinteisiä sooloja sekä välikkeitä, aloituksia ja lopetuksia eri näkökulmista. Treenaamme soittamista eri nopeuksilla sekä laulamista ja soittamista samanaikaisesti. Nyt mennään tiukassa etukenossa kohti parempaa maailmaa! 430€/vuosi.

Djembe edistyneet (aikuisille ja nuorille) ti klo 17.30-18.30 op. Oksanen
Pro -ryhmä on tarkoitettu pidempään soittaneille ja tukevan musiikkikokemuksen omaaville opiskelijoille. Täällä syvennetään ja kehitetään edelleen polyrytmistä osaamista. Ohjelmassa mm. rytmin hallinta kaikissa tempoissa, itseilmaisu sooloissa ja soolovariaatioissa sekä rytmiperheiden omien sufflejen hallinta ja hyväksikäyttö. Afrikkalainen groove antaa loputtomasti iloa ja aina uutta tutkittavaa! 430€/vuosi.

Share →