Opettaja, ryhmänohjaaja ja kasvattaja – 

Inspiroidu rytmin loputtomista mahdollisuuksista. Paukepiiri on kokonaiskasvun työkalu, joka toimii maailmalla kouluissa, päiväkodeissa ja kaikialla missä ihmiset toimivat yhdessä.

Paukepiirin rytmipedagogiikka kasvattaa sekä sosiaalisesti että taiteellisesti. Piirin voima avaa kommunikaation uudelle tasolle ja kutsuu mukaan hauskaan ohjattuun toimintaan. Paukepiirissä hyödynnät rummun rytmiä, liikettä, kehosoittimia, rytmiikan harjoitteita ja ääni-ilmaisua.

Opettaja-lehden artikkeli Paukepiirin soveltamisesta koulutyöhön tästä

Paukepiiri ohjaajakoulutus alkaa marraskuussa Hämeenlinnassa. Painotamme opintosuunnitelmassa vuorovaikutustaitoja ja ryhmän johtamista – hauskuutta unohtamatta!

Peruskurssi on kaikille avoin. Kurssi jatkuu taso I:lla tammikuussa. Jos olet käynyt peruskurssin tai vastaavaa rytmipedagogista koulutusta, voit tulla suoraan mukaan taso I:lle. Tarkistathan osallistumisesi Aakustilta paja@djembepaja.fi.

Kohderyhmä: Opettajat, kasvattajat, kouluttajat, terapeutit, ryhmänohjaajat ja kaikki rytmistä kiinnostuneet!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

HUOM! Taso III uudet ajat ovat la-ti 16.-19.6.2018

Peruskurssin ilmoittautuminen on 31.10 mennessä. Varaa paikkasi nyt! Paukepiiri ohjaajakoulutuksen ESITE Hämeenlinna 2017_18

Ohjaajien työtavan pohjana ovat prosessilähtöisyys, länsiafrikkalaisen rytmiperinteen sosiaalinen nerokkuus ja viimeisin sosiaali- ja kognitiotieteellinen tutkimus. Paukepiirin on kehittänyt Harri Setälä Arthur Hullin Drum Circlen pohjalta.

Kouluttajat:
FM, rytmikouluttaja Aakusti Oksanen, Djembepaja
PsM, valmentaja Mariann Nagatsu, Talking Drum

Kurssikokonaisuus on Hämeen Kesäyliopiston järjestämä yhteistyössä Djembepajan, Talking Drumin ja Harri Setälän kanssa. Kurssikokonaisuus järjestetään Hämeenlinnassa Seminaarin koulun tiloissa.

Koulutuksesta sanottua:

 • “Paukepiiri muutti ajatusmaailmaani, toi uutta syvyyttä musiikin tekemiseen, musiikilliseen ajatteluun, toisen ihmisen ja ryhmän kohtaamiseen.”
 • “Olette luoneet turvallisen ja sallivan ilmapiirin – siinä on ryhmän lysti olla, kasvaa ja kehittyä.”
 • “Paras kurssi ikinä!”

Lisäksi:

 • “Olen saanut mahtavia rytmijuttuja omaan reppuuni vietäväksi ja jaettavaksi. Kiitos isosti!!!”
 • “Olette luoneet turvallisen ja sallivan ilmapiirin – siinä on ryhmän lysti olla, kasvaa ja kehittyä.”
 • “Hauskat sanarytmit, rytmikompit ja breikit ovat avanneet aivan uuden maailman musiikinopetukseeni – olen kokeillut vinkkejäsi luokassanin ja saanut niiden avulla aikaan ihanaa yhteissoittoa, iloa ja monta tähtihuippuhetkeä ​l​asten kanssa – kiitos!”
 • “Kiitos säkenöivästä ilmeestä, ilosta, energiasta ja leikkimielisyydestä. Erityiskiitos soittotekniikan opettamisesta ja mahdollisuudesta soittaa upeilla soittimilla – se oli valtava RIEMU.”
 • “Olen saanut opetuksesta NIIN paljon voimaa ja uutta virtaa.. tosi monipuolista ja sopivan haastavaa.”
 • ​”​Kiitos hyvistä ilmaisuharjoituksista – ne auttoivat rentoutumaan ja ylipäätään mahdollistivat ryhmämme luovuuden heräämisen.”
 • “Loitte ihanan sallivan ilmapiirin, oli helppo heittäytyä mukaan.”
 • “Kävin tämä koulutuksen 2015-16 ja oli kyllä aivan upea paketti, suosittelen lämpimästi!”

 

 

 

Mande Maja Band, © Sara Estlander 2012

Share →