Djembetunnit

Tervetuloa matkalle syvälliseen itseilmaisuun – löytämään loputtomasti uutta tutkittavaa polyrytmisen musiikin parissa.

Sanottua:

“Siellä on semmoinen hauska saunatonttu aina pitämässä tunnelmaa korkealla. Tuntuu, että tiistaisin menee aina bileisiin! Selitykset on erittäin kullanarvoisia. Saunatontulla on paljon tietoa ja ennenkaikkea näkemystä tästä musiikista… kaiken kaikkiaan tämä on kivaa touhua!”, Aakustin kamulinjan djembe 3 -ryhmän oppilas, 2017

“On ilo soittaa yhdessä ja fiilistellä, mitä pitempään me rummuttelemme sitä ihmeellisemmiksi rytmit kiertyvät. Olen ollut tyytyväinen kaikkeen mitä opetat, ilmapiiri on positiivinen ja leppoisa”, Aakustin kamulinjan djembe 2 -ryhmän oppilas, 2017

“Hauskan ja toimivan (opetuksen) pohjana on hyvä pedagogi, joka on läsnä ja aistii tason ja saa kaikki pysymään mukana”, Aakustin kamulinjan djembe 1 -ryhmän oppilas, 2017

 

Mitä:

Djemben opetus on pääosaamisaluettamme. Mukaan ovat tervetulleita kaikki rytmimusiikista kiinnostuneet aloittelijoista kokeneisiin muusikoihin!

Lukuvuonna 2017-18 kamulinjan djembeopetus astuu uuteen luovaan aikakauteen. Perinnettä edelleen syvästi kunnioittaen sanomme pois turha pönkistely, luovuutta generoivat ideat otetaan mukaan ja ensisijaisesti pidetään hauskaa!

  • Käpylän musiikkiopisto ilmoittuminen tästä
  • Juvenalia kysy kurssista lapsille ja aikuisille tästä

Haemme opetuksessamme avaimia vuorovaikutukseen, kommunikaatioon ja rytmien melodisuuteen. Pedagogiikkamme tähtää länsiafrikkalaisen fraseerauksen ja polyrytmiikan omaksumiseen sekä ilmaisun selkeyteen.

Tunneilla saat kokemuksen afrikkalaisen musiikin voimasta, vuosisatojen saatossa hioutuneista rytmeistä ja lukuisista soittotyyleistä. Soittimien perustekniikan opettelu, erilaiset motoriset harjoitukset sekä alkuperäiset rytmit ja laulut antavat pohjan ymmärtää suullista kulttuuriperintöä syvemmältä. Mukaan ovat tervetulleita kaikki rytmimusiikista kiinnostuneet aloittelijoista kokeneisiiin muusikoihin.

Djemberummun lisäksi opetuksessa käytetään dundunrumpua ja kelloa sekä muita perinteisiä rytmisoittimia. Lapsi-vanhempi –ryhmissä soitetaan yhdessä, tutustutaan instrumenttien rikkaisiin sointiväreihin ja pidetään hauskaa lasten ehdoilla. Omaa soitinta ei tarvita, rohkeasti mukaan. Kaikki soittimemme on turvakäsitelty huolellisesti, joten tarjoamme vain puhtaita soundeja. Lue lisää Djeliba Djembe -turvakäsittelystä Tuotteet -sivuilta

 

Ketkä:

Aakusti:

Aakusti on luova opettaja. Hänen kanssaan pääset mielenkiintoiselle matkalle omaan luovuuteesi ja koet afrikkalaisen rytmiperinteen hienoudet uudella tavalla. Aakusti on pidetty rytmikouluttaja, joka soveltaa luovia oppeja ja afrikkalaista rytmiä suomalaisen työelämän parantamiseen yhdessä johtajakouluttaja Marianna Nagatsun kanssa kehittämällään Talking Drum -metodilla.

Aakustin opetus lähtee yksinkertaisista perusasioista, joihin paneutuminen johtaa väistämättä hyvään musiikilliseen ilmaisuun. Hän ammentaa kokemuksestaan mestarirumpaleiden oppilaana, lyömäsoitintaiteilijana, työelämä- ja Paukepiiri ohjaajakouluttajana, teatterintekijänä, dokumentaristina sekä länsiafrikkalaisen musiikkiperinteen tutkijana. Katso Aakustin CV tästä.

Aakustin motto: “Yksinkertaisuus on voimaa ja kommunikaatiota. Hauskaa pitää olla. Musiikillinen materiaali on vain keino päästä syvemmälle, kiinni oleelliseen”.

 

Zoumana:

Maestro Zoumanalla on Djembepajan mestarirumpalina oma vuosien saatossa hioutunut afrikkalainen opetusmetodinsa. Hänen kanssaan et voi olla imeytymättä suoraan rytmin ytimeen. Zoumana vierailee Djembepajalla opettamassa vähintään kerran vuodessa, enimmäkseen kevät-kesäaikaan. Tarkkaile tällöin ajankohtaisia tapahtumia, Zoumana tuottaa lavalla yhdessä Mande Maja Bandin kanssa rytmisen tornado -efektin.

Zoumanan motto: “Kaikki tulee ajallaan. Hätäilemällä ei synny kestävää hyvää. Vain mestaria kuuntelemalla voit ymmärtää rytmin ytimen.”